flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Водію, що скоїв ДТП у с. Андріяшівка, Роменського району обрано запобіжний захід

13 січня 2020, 13:48

11 січня 2020 року слідчим суддею Шульгою В.О. задоволено клопотання слідчого Роменського ВП ГУНП в Сумській області про застосування до підозрюваного чоловіка, 1993 року народження, запобіжного заходу - тримання під вартою.

            Строк тримання під вартою обчислюється з  19 години 40 хвилин 8  січня  2020 року до 19 години 40 хвилин 7 березня 2020 року.        

Обираючи запобіжний захід у виді тримання під вартою слідчий суддя переконався, що є достатні підстави вважати, що водій обґрунтовано підозрюється у вчиненні злочину, злочин у якому підозрюється останній, належить до категорії тяжких, отже підозрюваний може переховуватися від органів досудового розслідування та суду та незаконно впливати на потерпілого.  

Також судом було визначено  заставу в розмірі 30  прожиткових мінімумів для працездатної особи, що становить 63060 гривень у національній грошовій одиниці, яка може бути внесена як самим підозрюваним, так і іншою фізичною або юридичною особою.

Розмір застави слідчим суддею визначено з урахуванням вимог законодавства, де визначено, розмір застави визначається з урахуванням обставин кримінального правопорушення, майнового та сімейного стану підозрюваного, обвинуваченого, інших даних про його особу та повинен достатньою мірою гарантувати виконання підозрюваним, обвинуваченим покладених на нього обов’язків і не може бути завідомо непомірним для нього.

Слід наголосити, що застосування застави як альтернативного заходу забезпечення не впливає на обрання виду покарання при винесенні вироку, тобто, навіть у випадку внесення застави та звільнення з під варти підозрюваного це не означає, що за наслідками розгляду кримінальної справи по суті, суд не зможе обрати покарання у виді позбавлення волі.

  Інформаційно:  Громадянин, 1993 року народження, підозрюється у тому, що 08.01.2020 р. близько 18 год., перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння та керуючи технічно справним автомобілем марки «Opel» моделі «Kalibra» в с. Андріяшівка Роменського р. Сумської обл. по вул. Київській  допустив наїзд на двох пішоходів. У результаті дорожньо-транспортної пригоди пішохід-жінка отримала тілесні ушкодження, внаслідок яких загинула на місці пригоди. Другий пішохід також отримав тілесні ушкодження та направлений на лікування до КНП «Роменська ЦРЛ» РМР.

Дії водія попередьо кваліфіковані за ч.2 ст.286 КК України ( порушення правил дорожнього руху що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження), за що передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років.