flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Три роки три місяці позбавлення волі за незаконне поводження з бойовими припасами

27 листопада 2019, 14:48

Судом було  визнано чоловіка Т. винним у вчинені злочину передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України ( незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) і призначено йому покарання у виді виді   позбавлення волі на строк три (3 ) роки. Відповідно  ч. 4 ст. 70 КК України, шляхом часткового складання  призначеного покарання з покаранням, що визначене попереднім вироком, остаточно визначено покарання у виді  трьох (3) років  трьох (3) місяців позбавлення волі.

В квітні 2017 року, більш точної дати в ході судового розгляду не встановлено,  чоловік  збираючи гриби йшов у бік  с. Ярмолинці Роменського р. Сумської обл., до місця де раніше розташовувалися частини ЗСУ. В ході пошуку  грибів обвинувачений виявив ганчірку, в якій знаходилися набої різного калібру. Усвідомлюючи, що знайдені патрони можуть бути бойовими припасами, обіг яких може здійснюватися виключно на підставах передбачених законом дозволів, чоловік забрав знайдені ним патрони та переніс до місця свого проживання в с. Коржі.

Згодом чоловік хотів здати знайдені патрони на металобрухт, але отримав відмову від приймачів брухту,  йому сказали, що такого вони не приймають. Тому у нього виникла ідея закопати патрони за місцем свого проживання біля колодязю.

Вирок суду не набув законної сили і може бути оскаржений в апеляційному порядку  протягом 30 днів з дня його проголошення.

 

Справу розглядав суддя Роменського міськрайонного суду   В.О.Шульга

 

В єдиному державному реєстрі судових рішень справа №585/3809/17