flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чотири роки позбавлення волі за відкрите викрадення гаманця

27 листопада 2019, 13:12

 Таке покарання отримав неодноразово судимий мешканець Роменщини , який на час вчинення злочину маючи не зняту та не погашену судимість знову вчинив умисний корисливий злочин проти власності.

Суд визнав чоловіка винним за частиною другою статті 186 Кримінального кодексу України ( грабіж) і призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 4 (чотири) роки.

05.09.2016 року близько 10 год. обвинувачений, перебуваючи в магазині «Антуріум» у відділі з продажу весільних суконь, помітивши на прилавку залишену без нагляду жіночу сумку, з якої було видно гаманець, належний потерпілій, підійшов до місця, де була залишена сумка, та, скориставшись відсутністю уваги з боку сторонніх осіб, таємно витяг з жіночої сумки гаманець та почав рухатись до вихідних дверей магазину. У цей момент, дії чоловіка, були помічені сторонніми особами та потерпілою, яка висловила вимогу повернути її гаманець. Але чоловік, усвідомлюючи, що його злочинні дії були викриті, не реагуючи на вимоги потерпілої, викрадений гаманець не повернув та з метою заволодіння чужим майном, залишив місце скоєння злочину.

 У гаманці жінки були: срібний ланцюжок,  грошові кошти в сумі 2700 грн., банківські картки, водійське посвідчення. Своїми протиправними діями обвинувачений спричинив потерпілій матеріальну шкоду на загальну суму 4427 грн.

Вирок суду не набув законної сили  і може бути оскаржений в апеляційному порядку

протягом 30 днів з дня його проголошення.

Справу розглядала суддя Роменського міськрайонного суду       О.О.Євлах

В єдиному державному реєстрі судових рішень справа № 585/3978/19