flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівника підприємства судитимуть

07 листопада 2019, 14:35

Судом протягом жовтня - листопада  2019 року було отримано три обвинувальних акта стосовно виконуючого обов’язки директора одного з Державних підприємств Роменщини.

Керівника агрофірми обвинувачують у чинені злочинів передбачених ч.2 ст.212 КК України ( умисне ухилення від несплати податку ), а саме, несплати податку на доходи фізичних осіб на загальну суму 3622402,68 грн, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у великому розмірі. Також в.о.директора  обвинувачують у самовільному захопленні земельних ділянок ( ч. 1 ст.197-1 КК України), що призвело до  майже 3,6 млн. грн збитків державі,  та у зловживанні службовим становищем,  що спричинило тяжкі наслідки ( ч.2 ст.364 КК України).

Інформаційно: Підприємство, яким керував обвинувачений, упродовж 2018 року здійснювало обробіток землі на території Роменського району загальною площею 2766 га, укладаючи цивільно-правові угоди з приватними комерційними структурами про надання та отримання сільськогосподарських послуг. При цьому будь-яких правовстановлюючих документів на право власності, користування чи оренди земельних ділянок підприємство не мало.

Керівнику  загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів.

Наразі судом вирішується питання щодо об’єднання матеріалів кримінального провадження в одне провадження відповідно до ч.2 ст.334 КПК України.