flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся тренінг на тему: «Державна мова в правозастосовній сфері»

25 жовтня 2019, 08:52

23 жовтня 2019 року, на базі Сумського окружного адміністративного суду відбувся тренінг для працівників апаратів судів Сумської області на тему: «Державна мова в правозастосовній сфері».

З привітальним словом до учасників тренінгу звернулася директор Харківського регіонального відділення Національної школи суддів України, суддя у відставці, заслужений юрист України Коржик Валентина Костянтинівна, яка зазначила, що метою даного заходу, є  підвищення рівня володіння державною мовою працівників судової системи, а також поглиблення мовної та мовленнєвої компетентності.

Далі, з учасниками тренінгу спілкувався викладач та доцент кафедри культурології Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого, кандидат філологічних наук Пивоваров Василь Миколайович, який провів навчання у формі  інтерактивної лекції з використанням презентацій.

Василь Миколайович  розповів про українську мову як державну. Більш детально зупинився на використанні української мови в практичній діяльності, тобто в діловодстві. На думку викладача, культурна особа повинна дотримуватися норм української мови, говорити правильно, оскільки грамотність становить імідж людини.

Учасники заходу мали змогу детально ознайомитися з новим українським правописом.

Для закріплення отриманих знань під час лекцій учасники тренінгу виконували практичні вправи та завдання.

За результатами проведеного тренінгу директор Харківського регіонального відділення Національної школи суддів України Коржик Валентина Костянтинівна підвела підсумки підготовки учасників заходу та вручила сертифікати про проходження тренінгу.

Даний захід відвідала помічник голови суду Марюха В.О. та за результати тренінгу отримала сертифікат.

Тренінг був проведений за ініціативи Харківського регіонального відділення Національної школи суддів України.