flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі про звинувачення лікаря акушера-гінеколога у неналежному виконанні професійних обов’язків заявлено відвід судді

21 жовтня 2019, 10:51

У судовому засіданні адвокатом обвинуваченої було заявлено клопотання про визнання доказів недопустимими.

Головуючий суддя Шульга В.О. відмовив у задоволені даного клопотання та відклав питання розгляду допустимості доказів до моменту оцінки їх в нарадчій кімнаті під час ухвалення судового рішення.

З цих підстав сторона захисту заявила відвід головуючому судді вважаючи що він діє  упереджено та таким рішенням фактично надав перевагу стороні обвинувачення.

Заяву про відвід судді, згідно автоматизованого розподілу, передано на розгляд судді Машині І.М.

Інформаційно: Лікаря акушера-гінеколога обвинувачують  у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 140 КК України ( неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником), а саме в тому, що  будучи медичним працівником, а саме лікарем-акушером-гінекологом гінекологічного відділення з виконанням обов’язків завідуючої гінекологічним відділенням, неналежно виконувала свої професійні обов’язки, внаслідок недбалого та несумлінного ставлення до них, порушила нормативні документи при наданні медичної допомоги, що спричинило тяжкі наслідки для хворої, а саме смерть.

Ч.1 ст.140 КК України  передбачає покарання у вигляді  позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.