flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Під домашнім арештом перебуватиме підозрюваний що під час сварки доводив свою правоту за допомогою ножа

09 вересня 2019, 14:41

60 діб під домашнім арештом із  застосуванням електронного засобу контролю буде перебувати 34-річний мешканець  с. Гаврилівка, Роменського району. Таку ухвалу 09.09.2019 року постановила слідча суддя  відносно підозрюваного Ч. який 30.08.2019 близько 22.00 години під час спільного вживання алкогольних напоїв під час сварки доводив свою правоту за допомогою складного ножа, який мав при собі.

Внаслідок вказаних протиправних дій Ч., згідно довідки Роменського ЦРЛ,  потерпілий  отримав тілесні ушкодження: проникаюче ножове поранення черевної порожнини з внутрішньочеревною кровотечою та ураженням печінки.

Під час досудового слідства встановлено ризики, передбачені п. п. 1, 3, 5 ч. 1 ст. 177 КПК України, а саме: переховування підозрюваного від органу досудового розслідування та суду, незаконно впливати на потерпілого та свідків, а також вчинення іншого кримінального правопорушення, оскільки Ч. обґрунтовано підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, за вчинення якого кримінальним кодексом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років, вчинив злочин у присутності свідків, покази яких, як і покази потерпілого мають суттєве значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженню, та під впливом підозрюваного на потерпілого і свідків можуть бути змінені, притягувався вже неодноразово до кримінальної та адміністративної відповідальності, однак на шлях виправлення не став та вчинив новий умисний тяжкий злочин.

При цьому, враховуючи те, що підозрюваний є інвалідом третьої групи, перебуває на лікуванні в КЗ СОР 1 ОСЛ м. Ромни, суд вважав  за необхідне встановити час домашнього арешту з 20 год. 00 хв. до 07 год. 00 хв. ранку наступної доби.

Справу розглядала слідча суддя Машина І.М.