flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено конкурс на вакантну посаду судді Роменського міськрайонного суду

09 серпня 2019, 15:06

Вищою кваліфікаційною комісією суддів України 02 липня 2019 року було оголошено конкурс на зайняття 505 вакантних посад суддів місцевих загальних судів на всій території України, у тому числі  - на одну  з шести вакантних посад Роменського міськрайонного суду Сумської області.

Указаний конкурс було оголошено для кандидатів, які працюють помічниками суддів, успішно склали кваліфікаційний іспит і були зараховані до резерву на заміщення вакантних посад суддів.

За умовами конкурсу кандидати мали право звертатись із заявами про рекомендування їх на вакантну посаду до одного з 5ти обраних ним судів. За наявності у кандидата наміру претендувати на зайняття вакантної посади судді у 2х, 3х, 4х або 5ти судах у заяві про участь у конкурсі необхідно було зазначити про такі суди відповідно до пріоритетності наміру кандидата щодо їх зайняття від 1 до 5, де 1 – суд з найвищим пріоритетом, 5 – з найнижчим.

07 серпня 2019 року на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за результатами проведеного конкурсу на підставі поданих кандидатами заяв та їх рейтингу за підсумками, складеного іспиту, розглядалось питання про надання рекомендацій для призначення кандидатів на посади суддів відповідних місцевих загальних судів.

За результатами засідання Комісія надала рекомендації 467 кандидатам для призначення на посади суддів місцевих загальних судів.

Одному з указаних 467 кандидатів була надана рекомендація для призначення на вакантну посаду судді Роменського міськрайонного суду.

 Загалом у районні, міські та міськрайонні суди Сумської області рекомендації для призначення на вакантні посади суддів отримали 19 кандидатів.

Наступною стадією для переможців конкурсу є розгляд Вищою радою правосуддя рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Відповідно до внесеної Вищою кваліфікаційною комісією суддів України рекомендації Вища рада правосуддя на своєму засіданні розглядає питання про призначення кандидата на посаду судді та в разі ухвалення позитивного рішення вносить подання Президентові України про призначення судді на посаду. Вища рада правосуддя може відмовити у внесенні Президентові України подання про призначення судді на посаду з підстав, визначених законом.

Призначення на посаду судді здійснюється Президентом України на підставі та в межах подання Вищої ради правосуддя. Президент України видає указ про призначення судді не пізніше тридцяти днів із дня отримання відповідного подання Вищої ради правосуддя.

Особа, призначена на посаду судді, набуває повноважень судді після складення присяги судді.

Сподіваємось, що вже в цьому році, кандидат, який отримав  рекомендацію для призначення на вакантну посаду судді Роменського міськрайонного суду Сумської області, набуде повноважень судді, що дозволить вирішити питання непропорційного робочого навантаження на працюючих у суді суддів і прискорить розгляд справ, що перебувають у провадженні  суддів Роменського міськрайонного суду.