flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Школярі знайомилися з роботою суду

07 червня 2019, 13:52

07 червня  Роменський міськрайонний суд знову приймав гостей. Цього разу до суду на екскурсію завітали учні 4А, 4Б  класів  Роменської ЗОШ №1.

 Зустріла учнів помічник голови суду Віра Марюха  та провела екскурсію по суду для школярів. Спочатку дітям  пояснили як потрібно поводити себе у приміщенні суду.

Потім юних відвідувачів запросили до зали судових засідань і школярі були присутніми під час оголошення суддею Євтюшенкової В.І. рішення суду по цивільній справі.

Після оголошення рішення суду суддя – спікер Вікторія Іванівна   пояснила дітям що таке «нарада кімната», показала дітям як виглядає справжня суддівська мантія та знак судді. Також вона коротко розповіла про роботу суду, разом з’ясували, які саме місця в залі судового засідання займають судді, прокурори, адвокати, секретар судового засідання, а також підозрюваний чи обвинувачений.

 

Наостанок діти із задоволенням переглянули мультик про спір який виник між Конем та Хом’яком , а також мультик  «Слон проти Жирафи». Діти відчули себе в ролі судді та наводили обґрунтовані аргументи на підтримку звірів.

Відвідувачі суду з радістю зробили спільне фото та щиро подякували організаторам за цікаво й з користю проведений час.

Покидали приміщення суду діти сповнені приємних вражень від побаченого та почутого. 

Захід здійснено в рамках реалізації проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».