flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Перевірте себе у Державному реєстрі виборців

15 березня 2019, 14:41

З 31 грудня 2018 року відповідно до Постанови Верховної Ради України від 26.11.2018 року № 2631-VIII «Про призначення чергових виборів Президента України на неділю 31 березня 2019 року» в Україні розпочався виборчий процес.  

31 березня 2019 року український народ обиратиме Президента України. А тому звертаємося до усіх виборців: не чекайте до останнього дня. Звертайтеся з приводу уточнення своїх персональних даних в Державному реєстрі виборців уже зараз.

Досить швидко та просто перевірити чи є Ви у списку виборців можна в мережі Інтернет, скориставшись програмним ресурсом «Особистий кабінет виборця». Відповідне посилання розміщено на офіційній веб-сторінці Центральної виборчої комісії в розділі Державний реєстр виборців: https://www.drv.gov.ua/ords/svc/f?p=111:LOGIN.

Завдяки програмному ресурсу «Особистий кабінет виборця» будь-яка особа, не виходячи з дому, може перевірити дані про себе у Реєстрі і вже потім, за необхідності, звертатися до відділу ведення Державного реєстру виборців для виправлення помилок, якщо вони є. Більше того, система дозволяє не тільки перевірити свої дані в Реєстрі, але й повідомляє адресу Вашої виборчої дільниці. Таким чином, сервіс «Особистий кабінет виборця» дозволяє кожному легко та комфортно перевірити дані про себе, що може позитивно позначитися на якості списків виборців. Після реєстрації у розділі “Перевірити дані у Реєстрі” необхідно заповнити всі поля у формі запиту достовірними даними про виборця. Повідомлення щодо результатів запиту надійде на Вашу електронну пошту.

З метою інформування громадян про виборче законодавство, порядок та підстави звернення до суду, на веб-сторінці суду створено підрозділ «Вибори 2019» у розділі «Громадянам». Тут Ви можете знайти зразки адміністративних позовів про уточнення списків виборців, а саме: про включення до списку виборців та виправлення неточностей у списку виборців.