flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Урок справедливості» у міській школі №10

21 листопада 2018, 11:29

21 листопада 2018 року помічник голови суду в.о. прес-секретаря суду Марюха Віра  провела «урок справедливості» для учнів 5 класів  Роменської ЗОШ  № 10.

 

Віра Олександрівна розповіла школярам про особливості юридичної професії, про роботу судді та простими словами пояснювала, як дорослі мирно вирішують суперечки між собою. Також помічник судді  розповіла дітям і про «одяг судді» - мантію та нагрудний знак. Також цікавилася у малечі чи виникають між ними спори та чи швидко дітлахи миряться.

 

Під час уроку було презентовано новий мультфільм про суд, знятий в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID Ukraine - USAID Україна «Нове правосуддя».

 

Школярі активно приймали участь у дискусії та мали змогу відчути себе в ролі справжніх справедливих суддів. Вони допомагали героям мультфільму вирішити спір, що виник між звірами.

А на завершення уроку  в.о.прес-секретаря суду Віра Марюха  запросила дітлахів в гості до суду.

Такі уроки в школах проводяться за ініціативи Асоціації розвитку суддівського самоврядування України в рамках Всеукраїнської акції.