flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сільського голову притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення пов’язаного з корупцією

11 травня 2018, 11:01

Голову  Смілівської сільської ради Роменського району було визнано винним  у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч.1, 2  ст.172-7 КУпАП (неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів та вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів), і накладено  на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в дохід держави в розмірі 3400 гривень.

       У сільського голови  протягом 2016-2018 років виник реальний конфлікт інтересів під час укладання договорів про відпуск товарно-матеріальних цінностей між Смілівською сільською радою з фізичною особою-підприємцем,   яка є дружиною голови сільради.

     

 Відповідно до п.п. «в» ч. 1 ст. З Закону України «Про запобігання корупції», Смілівський сільський голова  є суб’єктом відповідальності за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Таким чином, голова Смілівської сільської ради    публічно не повідомив Смілівську сільську раду або НАЗК про те, що під час здійснення повноважень сільського голови виник реальний конфлікт інтересів у момент укладання договорів яка є близькою особою - дружиною.

 

Справу розглядав суддя Яковець О.Ф.

В Єдиному державному реєстрі судових рішень справа  № 585/1608/18