flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Незаконна вирубка дубів обійшлася в 56 792 грн.

26 квітня 2018, 11:46

Такий вирок ухвалив суд стосовно мешканця с. Волошнівка , якого визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 246 КК України (Незаконна порубка дерев і чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду, а також вчинення таких дій у заповідниках або на територіях та об'єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах) та призначено йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 1700 (одна тисяча сімсот) гривень.

Та ще молодому чоловікові прийдеться сплатити  на користь держави шкоду, заподіяну навколишньому природному середовищу внаслідок незаконного порубу дерев в розмірі 55092 грн. 26 коп.

Обставини справи:   восени 2016 року молодий чоловік  перебував у масиві лісових насаджень, які перебувають у користуванні Роменського дочірнього агролісогосподарського підприємства «Роменський агролісгосп», що знаходиться неподалік ферми, розташованої в с. Волошнівка Роменського району. В даному масиві обвинувачений  побачив дерева дубу і в нього виник намір здійснити їх незаконний поруб.                      

Реалізуючи свій намір, взяв в себе вдома бензопилу і   незаконно спиляв стовбури 7 дерев дуба, які розпиляв на колоди та перевіз до свого господарства.

Шкода, заподіяної навколишньому природному середовищу внаслідок незаконного порубу дерев становить  55092 грн. 26 коп.

Вирок суду не набув законної сили і може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його проголошення.

Справу розглядав суддя Яковець О.Ф.

 

Єдиному державному реєстрі судових рішень справа  № 585/2738/17