flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

4 місяці арешту отримав юнак який обкрадав дачі

10 квітня 2018, 16:39

Такий вирок ухвалив суд 10 квітня стосовно юнака, 1999 р.н., мешканця с. Овлаші якого було визнано винним у скоєні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України  (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище)  і призначено  йому покарання із застосуванням ст. 69 КК України (більш м’якого виду покарання, не зазначеного в санкції статті) оскільки хлопець щиро розкаявся, активно сприяв в розкритті злочину, добровільно відшкодував завдану шкоду, вперше притягується до кримінальної відповідальності, а також була врахована думка потерпілих. Суд вважає, що менш суворий вид покарання буде недостатнім для виправлення  юнака  та попередження вчинення ним нових злочинів.

Та ще юнаку прийдеться розпрощатися із своїм велосипедом, адже його  конфіскували в дохід держави.

Обставини справи: Юнак, знаючи що взимку дачники не знаходяться на своїх дачах вирішив їх трохи «підчистити» на наявність металевих речей щоб надалі здати їх на металобрухт. Взявши із собою велосипед для використання його при перевезенні викрадених речей,  прибув на територію дачного кооперативу в с.Житне Роменського району.

В одному з дачних будинків виявив двохярусне ліжко з якого  зняв дві металеві сітки та по черзі виніс їх до вхідних дверей будинку. Біля вхідних дверей помітив металеву ляду, якою був закритий вхід до підвалу та вирішив і її викрасти.

Розуміючи, що самостійно викрадені речі перевезти не вдасться, зателефонував своїм знайомим і попросив допомогти перевезти як повідомив їм, власні речі, з належного йому дачного будинку, на що останні погодилися. Крадіжкою  було завдано матеріальної шкоди на суму  275 грн.

Наступного дня «об’єктом» крадіжки став  металевий вагончик, двері якого були зачинені на замок. Юнак руками відігнув нижню частину дверей вагончика та через утворений отвір проник всередину вагончика, де виявив два металеві канати скручені в бухти, які і викрав. Крадіжкою  було завдано матеріальної шкоди на суму 2100 грн. 

Вирок суду не набув законної сили і може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його проголошення.

 

Справу розглядав суддя Яковець О.Ф.

В єдиному державному реєстрі судових рішень справа  № 585/713/18