flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інноваційні технології у роботі суду

17 січня 2018, 15:54

 Сьогодні більшість із нас уже не уявляє своє життя без мобільного зв’язку тож дуже доречним було запровадження послуги надсилання учасникам судового процесу текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень.

Протягом 2017 року Роменським міськрайонним судом  надіслано учасникам розгляду цивільних та кримінальних справ 2884 повісток про виклик до суду у вигляді SMS-повідомлень ( у 2016 році - 2631). Така процедура взаємодії з громадянами економить і час і бюджетні кошти. Для отримання тексту судової повістки за допомогою SMS-повідомлення учаснику судового процесу потрібно лише подати до суду та вказати номер свого мобільного телефону.

Також  у суді активно використовуються можливості відеоконференцзв’язку. Протягом 2017 року проведено 324 сеансів.

Такий розгляд справи нічим не відрізняється від звичайного, тільки цей формат вже підтвердив свою взаємну вигідність для усіх сторін процесу. Це не лише забезпечує оперативність розгляду справ, а й передбачає значну економію коштів. Сторонам у справі не потрібно витрачати час та кошти, аби дістатись до суду. Треба лише подати клопотання і отримати підтвердження про бронювання майданчика для проведення судового засідання у режимі відеоконференції.

Судова система не відстає від технічного прогресу і робить спілкування із громадянами більш зручним і комфортним. Сьогодні учасники судових процесів завдяки системі «Електронний суд» мають змогу значно заощадити свій час та гроші.