flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Президент України підписав Укази про ліквідацію та створення місцевих судів в Україні та про реорганізацію місцевих судів

02 січня 2018, 14:33

29 грудня 2017 року Президент України Петро Порошенко в присутності Заступника Глави Адміністрації Президента України Олексія Філатова та Голови Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка підписав укази про ліквідацію та створення місцевих судів в Україні та про реорганізацію місцевих судів, а також закликав юристів-науковців і адвокатів до активної участі в конкурсах на посади суддів. Президент принагідно подякував Державній судовій адміністрації, Вищій ради правосуддя за активну участь у впровадженні судової реформи.

У свою чергу, Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк зазначив, що ВРП в межах діючої процедури опрацювала та надала консультації щодо проектів відповідних Указів. Він підкреслив, що прийняття такого рішення дасть більш чітку структуру судової системи. «Я вважаю, що це буде основою для стратегічного планування розвитку судової системи», – зазначив Ігор Бенедисюк.

Указ Президента України № 449/2017«Про ліквідацію та утворення місцевих загальних судів»

Указ Президента України № 450/2017«Про ліквідацію та утворення місцевих загальних судів»

Указ Президента України № 451/2017«Про реорганізацію місцевих загальних судів»

Указ Президента України № 452/2017«Про ліквідацію апеляційних судів та утворення апеляційних судів в апеляційних округах»

Указ Президента України № 453/2017«Про ліквідацію місцевих господарських судів та утворення окружних господарських судів»

Указ Президента України № 454/2017«Про ліквідацію апеляційних господарських судів та утворення апеляційних господарських судів в апеляційних округах»

Указ Президента України № 455/2017 «Про ліквідацію апеляційних адміністративних судів та утворення апеляційних адміністративних судів в апеляційних округах»