flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив рішення у справі про визнання незаконним рішення Роменської міської Ради «Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та технічної документації із землеустрою» від 2012 року та визнання недійсним договору оренди зе

11 грудня 2017, 16:07

11 грудня розгляд справи закінчився ухваленням рішення, згідно якого:  суд відмовив у задоволені позову громадянці Г. про визнання незаконним та скасування пунктів 3, 3.1 рішення 28 сесії Роменської міської ради Сумської області 6 скликання «Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та технічної документації із землеустрою» від 19.10.2012; визнання недійсним Протоколу №1/2008 про хід земельного аукціону від 20.08.2013; визнання недійсним договору оренди землі, укладеного 20.08.2013 між Роменською міською радою Сумської області та Товариством з обмеженою відповідальністю «Будпартнер-інвест».

Також суд відмовив в задоволені позову  третьої особи, яка заявила  самостійні вимоги щодо предмета спору громадянці М.  до Роменської міської ради Сумської області, товариства з обмеженою відповідальністю «Будпартнер-інвест», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Управління Держгеокадастру у Роменському районі Сумської області про визнання недійсним та скасування пунктів 3, 3.1 рішення 28 сесії Роменської міської ради Сумської області 6 скликання «Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та технічної документації із землеустрою» від 19.10.2012; визнання недійсним Протоколу №1/2008 про хід земельного аукціону від 20.08.2013; визнання недійсним договору оренди землі, укладеного 20.08.2013 між Роменською міською радою Сумської області та Товариством з обмеженою відповідальністю «Будпартнер-інвест».

Даним рішенням скасовано заборону накладену ухвалою Роменського міськрайонного суду Сумської області від 27.03.2017 товариству з обмеженою відповідальністю «Будпартнер-інвест» починати та здійснювати будівельні роботи з будівництва 28 квартирного будинку №14 «В» по вул. Гостиннодвірській.

У судовому засіданні було оголошено вступну та резолютивну частину рішення. Повний текст рішення буде виготовлено15.12.2017.

Рішення суду не набуло законної сили і  може бути оскаржене до Апеляційного суду Сумської області через Роменський міськрайонний суд протягом 10-днів з дня його проголошення, а особами, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні  під час оголошення судового рішення - протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

 

Інформаційно: до суду звернулася громадянка Г. та  третя особа, яка заявляє самостійні вимоги  громадянка М., мешканки одного із будинків на вул.. Гостиннодвірска, які  вважають що Роменська міська рада прийняла незаконне рішення та надала в оренду землю ТОВ«Будпартнер-інвест» для будівництва багатоквартирного житлового будинку.

Позивачка та третя особа  вважають, що дана земельна ділянка є прибудинковою територією будинків 12а, 14а вул.. Гостиннодвірської, а тому не може бути виділеною для здійснення забудови.

Справу розглядала суддя Машина І.М.

Пошук судових рішень можна здійснити  пошук судових рішень по вказаному провадженню за номером справи  585/753/17.