flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту юнака якого обвинувачують у ряді крадіжок

28 листопада 2017, 15:26

 Так ухвалив суд щодо юнака, який будучи неповнолітнім скоїв ряд злочинів передбачених ч.2 ст. 185,  ч. 3 ст. 185, ч.3 ст.15, ч.3 ст.185  КК України ( крадіжки).

Що характерно, судом  вже обиралися   більш м’які запобіжні заходи до юнака  у вигляді  особистого  зобов’язання та домашнього арешту, в той же час вони не могли забезпечити належну процесуальну поведінку юнака  та запобігти ризикам , передбачених ст. 177 КПК України, оскільки він  в цей час не з’являвся в судове засідання та скоїв ряд інших злочинів.

Все це свідчить про те, що існують ризики, що хлопець    може  переховуватися від  суду.

  Наявність ризику, передбаченого п. 5 ч.1 ст. 177 КПК України підтверджується тим, що, в той час, коли кримінальне провадження відносно нього знаходилось на розгляді в Роменському міськрайонному суду, він   протягом нетривалого часу скоїв ще інші злочини,  що свідчить про підвищену суспільну небезпеки вказаної особи.

 Можливість переховуватися   від суду підтверджується ще й тим, що хлопець веде соціально девіантний спосіб життя, серед його знайомих є особи, які мають негативну репутацію і неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності, а також безпідставною його неявкою в судове засідання.

 Судом також застосовано щодо підозрюваного альтернативний запобіжний захід у виді застави у розмірі 50 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб в сумі  84 200  грн., яка може бути внесена протягом дії ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Справу розглядає суддя Яковець О.Ф.

 

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером № 585/3268/16-к