flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд застосував до неповнолітнього юнака - домашній арешт

20 листопада 2017, 10:27

До суду звернувся слідчий з клопотанням про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту підозрюваному юнакові В.

 Підставою застосування запобіжного заходу, на думку слідчого, є те, що юнак  обґрунтовано підозрюється у вчиненні декількох епізодів крадіжок майна, існують ризики, передбачені п. п. 1, 5  ч.1 ст. 177 КПК України, а саме, що хлопець може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, а також вчиняти інші кримінальні правопорушення.

 Слідчий просив застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю, заборонивши підозрюваному залишати житло цілодобово.

 Юнак не заперечував проти застосування до нього запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, але просив не застосовувати його цілодобово, оскільки він навчається і хоче бути присутнім на уроках, а тому просив врахувати це. Таку ж думку мали законний представник та захисник.

 Суд клопотання слідчого  задовольнив частково та обрав відносно хлопця запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю, заборонивши  йому залишати житло без дозволу слідчого, прокурора або суду: у дні навчання з 16-00 години  до 07-00 години наступного дня, а у вихідні дні – цілодобово.

Відтепер,  і до 16 січня  2018 року юнак зможе виходити з дому лише щоб відвідати навчання у ПТУ.

Слідчий суддя      О.О. Євлах