flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчання судових розпорядників

25 травня 2015, 09:46

Судовий розпорядник Мельников Олександр Анатолійович  з 05 по 08 травня 2015 року  перебував у Національній школі суддів України  де відбувалася  підготовка працівників апаратів судів за програмою для судових розпорядників місцевих загальних та апеляційних судів.  Зокрема , судовий розпорядник пройшов навчання за темами:

Основи  психології взаємодії судового розпорядника при індивідуальній роботі з особами, які перебувають в порушеному емоційному стані чи мають ознаки неадекватної поведінки. Основи  професійного спілкування. Профілактика конфліктів у спілкуванні з відвідувачами.

Зміст Інструкції  “Про порядок забезпечення старшими судовими розпорядниками та розпорядниками судового засідання, їх взаємодії з правоохоронними органами”. Порядок ведення  журналу обліку інформації щодо забезпечення проведення судового засідання,     виконання розпоряджень головуючого.

Організація судового процесу на якому присутні  представники ЗМІ. Судова влада та ЗМІ: забезпечення об’єктивного і неупередженого висвітлення діяльності загальних судів.

Організація проведення судового засідання за участю судового розпорядника. Повідомлення про права та обов’язки. Вручення пам’ятки іноземцю, особі, що не володіє державною мовою, та у дистанційному судовому провадженню.

Оформлення протоколу  про адміністративне правопорушення за неповагу до суду.

Сучасні форми та методи роботи, що можуть покращити якість виконання службових обов’язків судового розпорядника під час підготовки до судового провадження.

Виконання посадових обов’язків судового розпорядника при взаємодії з працівниками судової міліції, органів внутрішніх справ. Порядок організації підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду та дії судового розпорядника в надзвичайних обставинах. Забезпечення безпечних умов роботи суддів та працівників апарату суду в залі судового засідання.

Злочини проти правосуддя.  Відповідальність за втручання в діяльність судових органів. Погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного ст.ст. 378, 379 КК України. Заходи  безпеки щодо осіб, взятих під захист.

За результатами навчання судовому  розпоряднику було надано сертифікат.

14 травня судовий розпорядник  провів навчальну  бесіду з працівниками апарату за темами що вивчалися на підготовці.