flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про стан розгляду справи відносно чотирьох мешканців м.Ромни, які обвинувачуються у вчиненні хуліганських дій та нанесенні тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого

10 травня 2023, 13:23

Наразі розгляд справи продовжується відносно лише двох обвинувачених, дії яких органом досудового розслідування кваліфіковані за ч. 2 ст. 296, ч. 2 ст. 121 КК України.

Матеріали відносно двох інших осіб, обвинувачених за ч. 2 ст. 296 КК України, виділені в окремі провадження та зупинені у зв’язку з призовом для проходження військової служби під час мобілізації одного обвинуваченого та розшуком іншого.

На попередньому судовому засіданні не вдалося завершити допит свідка, яка заявила про незадовільний стан здоров'я. Свідка викликано у судове засідання на 08 травня 2023 року. Проте свідок у судове засідання не з'явилась, будучи належним чином повідомленою про необхідність та обов'язок з’являтись до суду для дачі показань, тому суд визнав неявку свідка такою, що не мала поважних причин і наклав грошове стягнення у розмірі, передбаченому КПК України.

Також стягнення у розмірі 1342.00 грн. були застосовані до кожного з 5 інших свідків, які також не з'явились у судове засідання будучи належним чином повідомлені про дату та час судового засідання.

На наступне судове засідання, яке  призначене на 05 червня 2023 року на 14.30 год., повторно викликаються свідки. Загалом по справі у якості свідків стороною обвинувачення залучено 20 осіб.

Судове засідання транслюватиметься на офіційному веб-сайті Роменського міськрайонного суду Сумської області веб-порталу «Судова влада України», на You Tube каналі «Судова влада України» та порталі  «Судова влада України».

Інформаційно: Трагедія сталась 11 липня 2020 року близько 4 год 40 хв ранку в м. Ромни. Поблизу одного з місцевих кафе між обвинуваченими та потерпілим розпочалась словесна перепалка, яка переросла в бійку, внаслідок якої потерпілий  отримав тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості, з якими був доставлений до Роменської ЦРЛ. Від отриманих травм 17 липня

2020 року потерплий помер у лікарні.

Дії чотирьох обвинувачених органами досудового розслідування кваліфіковані як хуліганство, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 296 КК України), разом з тим, двоє з них обвинувачуються також у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України).

Санкцією ч.2 ст.121 КК України передбачено покарання у виді  позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

За хуліганські дії ( ст.296 КК України)  передбачено покарання у виді  обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером справи № 585/3105/20