flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справу, відносно військових російської федерації, призначено до судового розгляду

24 березня 2023, 11:42

24 березня відбулося підготовче судове засідання відносно  трьох військовослужбовців російської федерації за фактами порушення законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28  ч. 1 ст. 438 КК України).

 Справу призначено до судового розгляду на 03 квітня 2023 року о 14.00 год. Розгляд справи відбуватиметься в порядку спеціального судового провадження, оскільки місцеперебування обвинувачених невідомо і вони  оголошені в розшук та  переховуються  від органів досудового розслідування та суду.

Інформаційно: 2 березня 2022 року військові російської федерації під час окупації Роменського району захопили територію елеватора в с. Біловодське де зібрали велику кількість військової техніки та облаштували навколо місця своєї дислокації блокпости, один з яких розташували на автомобільному шляху регіонального значення  Р-60 «Кролевець- Конотоп- Ромни – Пирятин». Окупанти грабували навколишні магазини, викрадали продукцію з фермерських господарств, блокували пересування місцевих мешканців та відбирали в них цінні речі.

Зокрема, військовослужбовців 3 мотострілецької дивізії 20 армії західного військового округу збройних сил російської федерації, які зупинили авто місцевого жителя та, погрожуючи водію зброєю та фізичною розправою, відібрали в нього смартфон. При цьому в подальшому зазначені військові використовували викрадений ґаджет.

За скоєне, військовослужбовцям рф  загрожує покарання передбачене санкцією статті 438 КК України, позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Справу розглядає суддя Євтюшенкова В.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №585/2381/22