flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хотіла мати водійське посвідчення, а отримала вирок суду

06 березня 2023, 14:53

Згідно вироку суду 26-річну мешканку Роменського району визнано винною у вчинені  кримінального правопорушення (злочину), передбаченого за ч. 5 ст. 27, ч.1 ст. 358 КК України( як пособництво в підробленні офіційного документа, який видається установою, яка має право видавати такі документи і який надає права або звільняє від обов'язків, з метою його використання; використання завідомо підробленого офіційного документа), і призначено покарання у виді штрафу в сумі 3400 грн

   Також обвинуваченій необхідно буде сплатити на користь держави 1887 грн. витрати за проведену судову експертизу документів.

Обставини справи: Дівчина не проходячи навчання у автошколі та не здаючи відповідні іспити, замовила  через соціальну мережу «Інстаграм» у невідомої особи посвідчення водія надавши свої особисті дані та фотографію. Далі вона перерахувала грошові кошти  у розмірі 8000 гри за підроблене посвідчення  та отримала його у відділенні Нової пошти.

Далі дівчина використовувала підроблене посвідчення,  як документ який надає право керувати транспортними засобами категорії «А 1», «А», «В1», «В».

Надалі з метою перереєстрації транспортного засобу на своє ім’я вона звернулась до сервісного центру МВС України і на вимогу адміністратора сервісного центру надала підроблений документ, де і виявилося , що воно підроблене.

Обвинувачен у судовому засіданні, вину у вчиненні кримінального правопорушення (злочину) визнала, щиро розкаялась і запевнила що подібного більше не вчинить.

Вирок суду не набув законної сили і може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня проголошення.

 Справу розглядала суддя Євлах О.О.

В єдиному державному реєстрі судових рішень справа № 585/3308/22