flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Шахрай отримав покарання

19 жовтня 2022, 15:37

18 жовтня вироком суду 41-річного раніше судимого  мешканця м.Ромни визнано винним у вчинені кримінального правопорушення  передбаченого ч.3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки)  і призначено покарання у виді  4  років позбавлення волі.

На підставі ст.71 КК України до призначеного покарання за цим вироком частково приєднано невідбуту частину покарання за попереднім вироком Роменського міськрайонного суду Сумської області від 21.04.2021 року та остаточно до відбуття призначено покарання у виді 4  років 1  місяця позбавлення волі.

 Також стягнуто з обвинуваченого процесуальні витрати пов’язані з проведенням експертиз у сумі 6 521 грн.

Інформаційно: чоловік займався  протиправною діяльністю яка полягала  в незаконному збагаченні за рахунок інших громадян.  Чоловік  розміщував оголошення на сайті « OLX» та інших подібних ресурсах, щодо пошуку водіїв для влаштування на роботу у вигадані ним підприємства-перевізники, тим самим отримував від громадян, що відгукнулися на дані оголошення грошові кошти, за оформлення «потрібних» для прийняття на роботу документів , медичних довідок тощо.

Загалом на «вудку» шахрая потрапило 15 потерпілих. Загальна сума, яка була отримана обвинуваченим завдяки шахрайським діям склала  15 070 грн. 

Вирок суду не набрав  законної сили і може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його проголошення.

Справу розглядала суддя Євлах О.О.

В  Єдиному державному реєстрі судових рішень  справа  № 585/704/22