flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справу, відносно чоловіка який через необережність застрелив племінника, призначено до судового розгляду

28 вересня 2022, 15:39

27 вересня відбулося підготовче судове засідання на якому справу призначено до судового розгляду на 06 жовтня о 15.00 год.

Також у  підготовчому судовому засіданні прокурором було подано клопотання про зміну обвинуваченому запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт.

Обвинувачений та його захисник поросили обрати запобіжний захід у виді домашнього арешту саме у нічний час доби з метою працевлаштування та реалізації права на працю обвинуваченого, про що подали довідку одного з підприємств району.

Потерпілі не заперечували проти обрання обвинуваченому запобіжного заходу  у виді домашнього арешту саме у нічний час доби.

Суд задовольнив клопотання прокурора та замінив обвинуваченому запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт у нічний час доби ( з 21.00 год до 6.00  год) без застосування електронного засобу контролю, звільнивши його з-під варти із зали суду.

Змінюючи запобіжний захід судом  було враховано, що обвинувачений на досудовому розслідуванні визнавав вину у скоєному злочині і це зазначено в обвинувальному акті як пом’якшуюча обставина. У обвинуваченого немає підстав впливати на свідків та потерпілу з метою зміни показань.

 Також було взято до уваги дані про  особу обвинуваченого він раніше не судимий, до адміністративної відповідальності не притягувався, має позитивні характеристики з місця проживання та місця роботи, має постійне місце роботи, що вказує на його міцні соціальні зв’язки.

 Отже, з метою надання можливості обвинуваченому реалізувати своє право на працю, виходячи з конституційних положень щодо права особи на працю, а також враховуючи особу обвинуваченого та думку потерпілих, суд дійшов висновку про задоволення клопотання прокурора.

Інформаційно: 1 липня 2022 року близько 8 год ранку чоловік на території власного домоволодіння разом із племінником стріляли з пневматичної рушниці. Коли хлопчик зайшов у коридор, чоловік вирішив перезарядити гвинтівку. Утримуючи пневматичну гвинтівку в руках стволом в напрямку вхідних дверей будинку, які на той момент були відчинені, зарядив кулю в ствол пневматичної гвинтівки, вимкнув автоматичний запобіжник гвинтівки, після чого, попередньо не переконавшись у тому, що в напрямку пострілу немає людей, натиснув на спусковий гачок та здійснив один постріл в напрямку приміщення коридору будинку де в цей час перебував племінник. Від отриманого поранення 7-річний хлопчик помер.

Справу розглядає суддя Євтюшенкова В.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №585/2217/22