flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Жінка, яка виправдовувала збройну агресію Росії, постане перед судом

05 вересня 2022, 10:42

02 вересня  до суду надійшов обвинувальний акт стосовно мешканки с. Овлаші, 1960 р.н, , яка обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Відповідно до автоматизованого розподілу справ між суддями, справу № 582/2021/22 передано на розгляд судді Цвєлодуб Г.О.

Підготовче судове засідання призначено на 13.00 год 14 вересня 2022 року 

Інформаційно: Жінка з місцем свого проживання, будучи проросійсько- налаштованою особою, підтримуючи агресивну політику російської федерації, діючи умисно, використовуючи свій мобільний телефон, на персональній сторінці у соціальній мережі «Facebook» поширювала матеріали в яких містяться заперечення збройної агресії російської федерації, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії як внутрішнього громадянського конфлікту, виправдовування і визнання її правомірною.  Заперечення тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, які здійснюють  збройну агресію. 

Санкція статті передбачає покарання  у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.