flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прихильник «руського миру» постане перед судом

19 липня 2022, 13:44

19 липня до суду надійшов обвинувальний акт стосовно 45-річного  мешканця с. Андріївка, Роменського району, якого обвинувачують у вчинені кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 436-2 КК України (виправдовування,  збройної агресії російської федерації проти України).

Відповідно до автоматизованого розподілу справ між суддями, справу № 585/1514/22 передано на розгляд судді Шульзі В.О.

Інформаційно: Обвинувачений, 1977 року народження, з березня 2022 року будучи проросійські налаштованою особою, що підтримує агресивну політику російської федерації, під час спілкування з односельцями та мешканцями м. Ромни, достовірно знаючи, що вказані громадяни не поділяють антиукраїнських думок та тверджень,  ініціативно, активно, неодноразово в категоричній формі заперечував причетність військовослужбовців РФ до вчинення військових злочинів на території м. Буча та м. Гостомель, а також причетність до обстрілів інших українських міст  та знищення військами РФ об’єктів цивільної інфраструктури, загибелі мирного населення.

Також, обвинувачений говорив про те, що РФ людей не вбиває, а дані події є фейками які породжують українські ЗМІ. Запевняв у тому, що в Україні війни не має, а військові РФ проводять спеціальну операцію, а все що показують по українському телебаченню це є брехня.

Тобто, обвинувачений заперечує та виправдовує збройну агресію РФ проти України.

 

Санкція статті передбачає покарання  у вигляді  виправних робіт на строк до двох років або арешт  на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.