flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду надійшов обвинувальний акт стосовно любителя «руського міра»

16 червня 2022, 16:09

16 червня до суду надійшов обвинувальний акт стосовно пенсіонера,  1954 року народження, мешканця с. Біловодське Роменського району,  якого обвинувачують у вчиненні кримінальних  правопорушень передбачених:

ч. 1 ст. 436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України);

ч.1 ст.111-1 КК України  (публічне заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України, встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України )

Згідно обвинувального акту, будучи проросійсько-налаштованим, чоловік, під час окупації російськими військовими населеного пункту, в якому він проживає, намалював фарбою на своєму будинку російські військові символи «V» і «Z», які заборонені на території України. При цьому, спілкуючись з односельцями, він стверджує, що російська федерація на території України проводить «навчання», заперечуючи факт того, що російські військові вбивають, ґвалтують та катують цивільних осіб. На його думку, вказані злочини перебільшуються українськими засобами масової інформації та урядом.

За скоєне обвинуваченому  загрожує покарання у вигляді виправних  робіт на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Відповідно до автоматизованого розподілу справ між суддями справу № 585/1189/22 передано на розгляд судді Цвєлодуб Г.О.