flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинувачений у вбивстві матері клопотав про заміну адвоката

08 листопада 2021, 16:43

29.10.2021року до суду надійшло клопотання від обвинуваченого Д. про заміну йому адвоката, оскільки з даним адвокатом Маляром М.В. у них різні погляди на спосіб  його захисту.

Адвокат обвинуваченому був призначений  Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області для надання правової допомоги обвинуваченому.

         

08 листопада в судовому засіданні обвинувачений своє клопотання про заміну адвоката підтримав та просив його задовольнити.

В судовому засіданні адвокат Маляр М.В. не заперечував проти задоволення клопотання обвинуваченого.

Прокурор в судовому засіданні заперечував проти задоволення клопотання про заміну адвоката Маляра М.В., оскільки правова допомога надається за дорученням центру БПД та надається в повному обсязі.

  Заслухавши думку учасників судового провадження, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що оскільки обвинувачений Д.  обвинувачується в особливо тяжкому злочині, у зв`язку з чим при розгляді кримінального провадження участь захисника є обов`язковою, а від призначеного на досудовому слідстві центром БПД захисника він відмовляється у зв’язку з тим, що їх позиції захисту не співпадають, та адвокат підтримує клопотання обвинуваченого, то з метою дотримання права обвинуваченого на захист під час розгляду обвинувачення в суді, виникла необхідність заміни адвоката, у зв’язку з чим клопотання підлягає задоволенню.

 Суд звернеться  до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області  для призначення адвоката для здійснення  захисту обвинуваченого Д.

Наступне судове засідання призначено  на 13.00 год 18 листопада 2021 року.

Довідково: мова йде про подію, що сталась 14 квітня 2021 року в одному з приватних будинків у м. Ромни. Під час сварки на побутовому рівні чоловік вихопив із рук матері ніж, яким завдав їй близько 20 ударів у шию та тулуб. Почувши крик, з вулиці прибіг батько. Він намагався зупинити сина, однак отримав декілька ударів молотком. З місця події чоловік утік, його 58-річна мати померла на місці події, 58-річний батько отримав легкі тілесні ушкодження.

Справу розглядає суддя Євлах О.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 585/1513/21