flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Під цілодобовим домашнім арештом перебуватиме чоловік якого підозрюють у нанесенні співмешканці із необережності тяжкі тілесні ушкодження

11 серпня 2021, 15:18

Так ухвалою слідчого судді задоволено клопотання слідчого щодо застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 60 днів із застосуванням електронного засобу контролю з покладанням обов’язків: прибувати за першою вимогою до слідчого Роменського РВП ГУНП в Сумській області, прокурора або суду; заборонено підозрюваному залишати житло за місцем свого проживання без дозволу слідчого, прокурора або суду; 3) заборонено спілкуватися із потерпілою по кримінальному провадженні; 4) необхідністю носити електронний засіб контролю.

Інформаційно: 08.08.2021 року підозрюваний разом  із співмешканкою розпивали спиртні напої.  Між ними на побутовому підґрунті виникла  сварка з ході якої  чоловік почав наносити  удари в обличчя  жінки  та згодом  покинув будинок. У вечері цього ж дня, коли підозрюваний повернувся до помешкання  то виявив що вхідні двері до будинку зачинені з середини на замок. На прохання останнього відчинити двері, жінка  не реагувала та відмовлялась їх відчиняти. Підозрюваний перебуваючи в роздратованому стані пішов до приміщення сараю, де взяв в руки сокиру і прорубав в дверях отвір, через який просунув руку і відчинив двері. Зайшовши до будинку чоловік продовжив словесну сварку з жінкою. Далі підозрюваний вийшов з будинку до сараю взяв каністру з бензином і умисно вилив вміст вказаної каністри на верхній одяг жінки.

В подальшому, як пояснює підозрюваний, він   взяв до рук запальничку, щоб підпалити цигарку співмешканці  і   підніс вогонь запальнички до обличчя потерпілої у результаті чого одяг останньої спалахнув.

У результаті  таких дій, потерпілій нанесено тілесні ушкодження у вигляді: термічного опіку полум’ям голови, шиї, тулуба, верхніх та нижніх кінцівок до 75% - 80% поверхні тіла.

Таким чином, чоловік підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 КК України - необережне тяжке тілесне ушкодження за вчинення якого законом передбачене покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 2-х років.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Сумського  апеляційного суду протягом п’яти днів з дня її оголошення.

 Клопотання розглядав слідчий суддя    Шульга В.О.

 В Єдиному державному реєстрі судових рішень справа №585/2328/21