flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Штраф, конфіскація товару та виручки – адміністративне стягнення за торгівлю тютюновими виробами без марок акцизного податку

22 квітня 2021, 13:47

Таке рішення виніс суд стосовно 26-річної роменчанки, яку було визнати винуватою у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 156 КУпАП (роздрібна або оптова торгівля алкогольними напоями чи тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, без марок акцизного податку чи з підробленими марками цього податку) і наклав  адміністративне стягнення у виді штрафу - 3400 грн. з конфіскацією предметів торгівлі – тютюнових виробів,  загальною кількістю 517 пачок  та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі – у розмірі 260 грн.

Також жінці ще необхідно сплатити судовий збір в розмірі 454  грн.

 

Обставини справи: 18 березня 2021 року об 11 год. 10 хв. на території ПОСС «Роменський ринок»  жінка здійснювала роздрібну торгівлю тютюновими виробами без  марок акцизного податку, за що передбачена адміністративна відповідальність.

Жінка надала суду письмові заперечення на протокол про адміністративне правопорушення відносно неї. Суд розцінив такі пояснення, як спробу уникнути відповідальності, оскільки вони суперечать  зібраним доказам у справі.

Приймаючи до уваги характер вчиненого правопорушення, дані про особу правопорушниці, зокрема те, що протягом року вона притягувалась до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності) , що характеризує її як особу, схильну до вчинення правопорушень, ступінь її вини, суд вважав за необхідне накласти на жінку адміністративне стягнення у виді штрафу, в межах санкції ч.1 ст. 156 КУпАП, з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від їх продажу.

На думку суду, саме такий вид стягнення буде достатньою і необхідною мірою відповідальності  для запобігання вчиненню нових правопорушень.

 

Постанова не набула законної сили і може бути оскаржена особою, щодо якої її винесено, до Сумського апеляційного суду через Роменський міськрайонний суд Сумської області шляхом подачі скарги протягом 10 днів з дня  її винесення.

Справу розглядала суддя Євтюшенкова В.І.

В Єдиному державному реєстрі судових рішень справа  № 585/765/21