flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рік позбавлення волі отримав крадій барсетки

19 квітня 2021, 10:31

Такий вирок ухвали суд стосовно 39- річного мешканця с. Плавинище, якого було визнано винним у вчинені злочину за ч. 2 ст. 185 КК України ( крадіжка).

  Обставини справи:   23.11.2018 близько 12:00 год. обвинувачений  перебував на автобусній зупинці по вул. Соборній у м. Ромни, яка розташована біля магазину «Наташа». В цей час на лавочці, яка знаходиться поблизу зупинки, сидів потерпілий (мешканець м. Ромни),  який мав при собі барсетку і поклав її біля себе на лавочку.

Коли чоловік (потерпілий) відволікся, обвинувачений взяв барсетку і покинув місце.

У барсетці знаходилися грошові кошти в сумі 2000 грн., два мобільні телефони, зарядний пристрій до телефону, карта пам’яті, банківська картка.

  В подальшому викраденим майном чоловік  розпорядився на власний розсуд.

  Далі обвинувачений, перебуваючи вдома за місцем свого проживання, у телефонній книзі мобільного телефону, який знаходився у викраденій напередодні ним барсетці, знайшов запис пін-коду та розуміючи, що даний код від банківської карти КБ ПАТ «Приват Банк», належної потерпілому, яка також знаходилася у вищевказаній барсетці, зняв з кредитної картки  грошові кошти в сумі 800 гривень, а згодом,  розрахувався нею за придбання товарів у магазині «Продукти» на загальну суму 190 гривень.

 Призначаючи покарання судом було враховано, що обвинувачений  раніше був судимим, та на шлях виправлення не став, знову вчинив злочин проти власності, що свідчить про схильність останнього  до вчинення протиправних діянь, з урахуванням даних про особу обвинуваченого, тяжкості і обставин вчинення злочину, враховуючи позицію сторони обвинувачення, суд прийшов до  висновку, що виправлення обвинуваченого можливе лише в умовах ізоляції його від суспільства,в межах санкцій статті.

 Вирок суду не набув законної сили і може бути оскаржений в апеляційному порядку  протягом тридцяти діб з моменту його проголошення, а обвинуваченим - з моменту отримання його копії.

Справу розглядала суддя Машина І.М.

В Єдиному державному реєстрі судових рішень справа № 585/319/19