flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок жінці, яка нанесла ножове порання чоловікові

12 квітня 2021, 14:01

Згідно вироку суду, 42-річну мешканку м. Ромни визнано винною  у вчиненні злочину передбаченого ч.1 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження)    і призначено  їй покарання у виді  5 років позбавлення волі з іспитовим строком, тривалістю 2  роки.

У судовому засіданні обвинувачена свою вину в пред'явленому їй обвинуваченні за ч.1 ст. 121 КК України визнала повністю.

Обираючи обвинуваченій вид та міру покарання, суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, який є тяжким, обставини його вчинення, характер діяння, форму й ступінь вини обвинуваченої, мотивацію такого злочину та дані про особу обвинуваченої, яка  офіційно не працює, під наглядом у лікаря – нарколога або психіатра не перебуває, раніше не притягувалась до адміністративної або кримінальної відповідальності, за місцем проживання характеризується задовільно.

Також судом було враховано  протиправну поведінка потерпілого щодо обвинуваченої та  поведінку останньої після вчинення злочину, зокрема вжиття нею  заходів з метою мінімізації тяжких наслідків, виклик медичної допомоги та подальше лікування потерпілого, враховуючи індивідуальні властивості обвинуваченої, зокрема її вік, стан здоров‘я, спосіб життя та обставини, що пом‘якшують покарання обвинуваченої.

Суд прийшов до висновку, про можливість звільнення обвинуваченої від відбування покарання з випробуванням на підставі ст. 75 КК України, тобто можливість її виправлення без реального відбування покарання, але в умовах належного контролю за її поведінкою та виконання покладених на неї судом у відповідності до  ст. 76 КК України обов‘язків.

Подія трапилася  між подружжям 13.02.2021 року близько 16.00 год.  Жінка прийшла до дому від своєї матері, якій протягом дня допомагала по господарству. По побутовому грунті між чоловіком та дружиною виник конфлікт, який переріс у грубе поводження щодо останньої. Чоловік наніс жінці три удари по обличчю та схопив її за волосся. Жінка схопила кухонний ніж і нанесла удар чоловікові  в ділянку живота пошкодивши печінку. Дані тілесні ушкодження відносяться до тяжких тілесних ушкоджень.

Вирок суду не набув законної сили і може бути оскарженим в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня проголошення.

Справу розглядала суддя Цвєлодуб Г.О.

 В єдиному державному реєстрі судових рішень  справа № 585/714/21