flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справу, стосовно директора ТОВ якого обвинувачують у зловживанні повноваженнями та підробленням офіційних документів що спричинило державним інтересам шкоду в розмірі 3,5 млн грн, призначеного до судового розгляду

18 березня 2021, 15:45

18 березня відбулося підготовче судове засідання. Представник потерпілого Стогній О.  до суду не з’явився, проте належним чином був повідомлений про час і місце розгляду справи, в заяві до суду просив провести підготовче судове засідання за відсутності представника, цивільний позов в даній справі підтримує.

 Суд, заслухавши доводи прокурора, учасників підготовчого судового засідання, вивчивши обвинувальний акт з долученим до нього реєстром матеріалів досудового розслідування, вважає, що кримінальне провадження підлягає призначенню до судового розгляду і призначив розгляд справи на 26 березня 2021 року на 11 год. 00 хв.

  Також суд прийняти до розгляду цивільний позов Роменської міської ради Сумської області про відшкодування майнової шкоди, завданої внаслідок вчинення кримінального правопорушення і визнав цивільним позивачем Роменську міську раду Сумської області,   а Товариство з обмеженою відповідальністю «Містобудування Інвест ЛТД» - цивільним відповідачем. Цивільний позов прийнятий до спільного розгляду з кримінальним провадженням.

Інформаційно: у листопаді 2018 року між Управлінням житлово-комунального господарства Роменської міської ради та  товариством яке очолював обвинувачений було  укладено договір на поточний ремонт автомобільної дороги в м. Ромни.   Директора обвинувачують в тому, що він, умисно, зловживаючи своїми службовими повноваженнями з метою отримання для себе неправомірної вигоди, у період з листопада по грудень 2018 року організував та неналежно виконав роботи по ремонту дороги по вул. Горького у м. Ромни.  В результаті чого міському бюджету міста було завдано матеріальної шкоди (збитків) на загальну суму 3,5 млн грн..

Крім того, директор ТОВ обвинувачується ще в тому, що він умисно підписав та посвідчив печаткою даного підприємства акти  та довідки із завідомо недостовірними даними про обсяг, якість та вартість виконаних робіт, і використав їх надавши до УЖКГ Роменської міської ради, тобто підроблення службовою особою офіційних документів.

За скоєне чоловікові загрожує покарання у вигляді штрафу від чотирьох тисяч до шести тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 585/578/21