flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Під вартою перебуватиме грабіжник, який вдарив охоронця магазину пляшкою по голові та намагався відкупитись від поліцейських

24 січня 2020, 15:20
Слідча суддя задовольнила  клопотання слідчого  СВ Роменського ВП ГУНП про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою  відносно підозрюваного у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 186 (грабіж), ч. 1 ст. 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

40- річному мешканцю с. Житнє обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою терміном на 60 діб з визначеним  розміром застави у 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає 105100 гривень.

Обираючи запобіжний захід у вигляді тримання під вартою слідча суддя врахувала наявність ризиків передбачених ст.178 КПК України. Підозрюваний є раніше судимий за вчинення злочину проти життя та здоров’я особи. Звільнившись, маючи незняту та непогашену судимість вчинив новий тяжкий умисний корисливий злочин проти власності, що характеризує його як особу, яка схильна до вчинення інших правопорушень. Потерпілий відмовляється писати заяву, оскільки побоюється. Крім того, після вчинення умисного, зухвалого злочину, підозрюваний намагався домовитися з працівниками поліції шляхом надання неправомірної вигоди уникнути відповідальності за вчинений злочин, що характеризує його як особу, схильну до тиску чи вмовляння, переконування чи шантажу.

Крім того,  чоловік ніде не працює, тобто забезпечити своє існування не має можливості, сім’ї не має, що свідчить про відсутність в останнього установлених соціальних зв’язків та вказує на негативну репутацію підозрюваного. Таким чином, є об’єктивні достатні підстави вважати, що підозрюваний  може переховуватись від органів досудового розслідування, оскільки розуміє, що не зможе уникнути реального покарання за вчинені ним злочини.

При цьому слідчий суддя виходила з того, що в матеріалах справи є вагомі наявні докази про вчинення підозрюваним  кримінальних правопорушень.

Інформаційно:  Подія сталася в Ромнах, близько дев‘ятої вечора. Підозрюваний , який був у  одному з супермаркетів, не приховуючись,  хотів винести  поза касою дві пляшки алкоголю.  Коли охоронець торгівельного закладу спробував його зупинити – вдарив його пляшкою по голові.

Адміністрація маркету сповістила про інцидент до поліції, а охоронця доправили до лікарні.

Розуміючи наслідки своїх дій, зловмисник спробував домовитися з поліцейськими, запропонувавши їм у якості «відкату» 200 доларів США. Однак ті від угоди відмовилися, а дії чоловіка задокументували.

Чоловіка підозрюють  у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 186 (Грабіж) та ч. 1 ст. 369 (пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй неправомірну вигоду) Кримінального кодексу України.

За вчинене чоловіку загрожує до 6 років позбавлення волі.

 

Справу розглядала слідча суддя Євтюшенкова В.І.

В Єдиному державному реєстрі судових рішень Справа   № 585/126/20  Номер провадження  1-кс/585/57/20