flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Поважаємо право і закон»

10 грудня 2019, 13:52

 Під таким гаслом 9 грудня 2019 року в рамках Всеукраїнського тижня права відбувся правовий захід у  центральній міській бібліотеці для дорослих імені Бориса Антоненка-Давидовича.

Метою даного заходу було підвищення рівня правової культури, авторитету правосуддя та  правосвідомості молоді.

До бібліотеки завітами для учнів 9-Б та 10-Б класів Роменської  ЗОШ №4.

Оскільки 9 грудня Міжнародний день боротьби з корупцією то  запрошені гості: перший заступник керівника місцевої прокуратури Гриценко А.О. висвітлив практичні аспекти корупційних діянь. На конкретних прикладах розповів про різні види корупційних правопорушень та закликав молодь не вчиняти дії які можуть породжувати корупції.

В.о. прес-секретаря суду Марюха  В.О. ознайомила учнів про розглянуті корупційні справи та справи, які перебувають на розгляді у суді. І також наголосила молоді: «Будьте нетерпимими до усіх проявів корупції, зробіть перший крок до протидії цьому явищу!»

Також від учнівського колективу був виступ, яким вони донесли свою позицію щодо корупції та можливі рішення щодо її подолання.

Цікавий формат проведення заходу дав можливість учасникам не тільки ознайомитись із нормативно-правовими актами, норми яких регулюють відносини, що виникають у сфері запобігання корупції, а й спільно обговорити питання оптимальних шляхів боротьби із корупцією та розкрити вплив цього негативного явища на свідомість людини. Адже для результативної боротьби з корупцією потрібна політична воля та бажання кожного.