flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей у День юриста

09 жовтня 2019, 08:41

8 жовтня 2019 року, з нагоди Дня юриста, у суді був день відкритих дверей. До суду завітали школярі 9 класу Роменської ЗОШ №4.

Школярів зустріла суддя–спікер Вікторія Іванівна яка розповіла про аспекти діяльності юриста та сфери життя, які охоплює юриспруденція.

Вікторія Іванівна повідомила як отримати професію юриста і які знання та навики для цього потрібно. Також суддя - спікер коротко розповіла про роботу суду та судді зокрема, продемонструвала суддівську мантію та нагрудний знак. Розповідала  також  про  функції системи відеоконферензв’язку.

Також суддя-спікер відповідала на запитання школярів. Учнів цікавило, чи може дитина давати свідчення у суді і як це відбувається, також діти цікавилися судом присяжних, зокрема, чи впливає думка присяжного при ухваленні рішення. Вікторія Іванівна в доступній формі надала відповіді на запитання школярів.

Зустріч відбувалася у невимушеній атмосфері.

 Також школярі мали нагоду бути присутніми на судовому засіданні. Хоча розгляд  справи, із-за технічних причин відсутності Інтернету, було відкладено на іншу дату, але діти наочно побачили як саме проходить засідання.

Вікторія Іванівна подякувала школярам за відвідини і наостанок всі дружно зробили спільне фото.