flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тримання під вартою обрано до підозрюваного у пошкодженні свердловини, що призвело до пожежі поблизу с. Анастасівка

11 вересня 2019, 11:22

10.09.2019 року ухвалою слідчої судді  чоловікові, мешканцю м. Ромни, обрано  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб з визначенням застави у розмірі 192 100  гривень.

Чоловіка підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 292 (Пошкодження або руйнування магістральних нафто-, газо та нафтопродуктопроводів ), ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 185 КК України ( замах на крадіжку).

При  обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного судом було  враховано, що останній ніде офіційно не працює, не має постійного джерела доходу, тяжкість покарання, що загрожує підозрюваному у разі визнання його винуватим у кримінальному правопорушенні, у вчиненні якого він підозрюється, а саме позбавлення волі до 12 років.

Крім того, існує ризик, що перебуваючи на волі, підозрюваний  намагатиметься знищити, сховати або спотворити речі і документи, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, співучасники злочину на даний час не встановлені, що дає слідству підстави вважати, що підозрюваний в разі застосування до нього менш суворого запобіжного заходу намагатиметься незаконно впливати на інших підозрюваних у цьому кримінальному провадженні.

За таких обставин, суд прийшов до висновку, що прокурором та слідчим доведено наявність ризиків, передбачених п. п. 1, 2, 3, 4, 5 ч. 1 ст. 177 КПК України, а тому і застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Подія сталася 06.09.2019 близько 19 год. 00 хв., підозрюваний разом з іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, за попередньою змовою групою осіб, польовими дорогами прибули до місця розташування свердловини Анастасівського родовища НГВУ «Охтирканафтогаз» ПАТ «Укрнафта», куди також був доставлений автомобіль «КАМАЗ», в кузов якого вмонтовано кустарну металеву ємність об’ємом 8,1 м3.

Реалізуючи спільний злочинний намір, підозрюваний та інші невстановлені досудовим розслідуванням особи, зняли пломбу та провівши всі необхідні дії підготувалися до перекачування викраденої нафти.

Під час перекачки нафти, внаслідок незаконного втручання в роботу технологічного обладнання свердловини відбулося порушення її нормальної роботи, що призвело до загорання нафти та пожежі.

Усвідомлюючи неможливість доведення злочинного наміру до кінця з причин, що не залежали від їх волі, підозрюваний разом з іншими невстановленими особами залишили місце вчинення злочину, не вчинивши всіх дій, які вважали за необхідне для доведення злочину до кінця.

Клопотання розглядала слідча суддя  Машина І.М.