flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинувальний акт стосовно лікаря, яку обвинувачують у неналежному виконанні професійних обов'язків направлено до апеляційного суду Сумської області

06 серпня 2018, 11:42

03.08.2018 року до суду надійшов  обвинувальний акт за обвинуваченням лікаря- гінеколога  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.140 КК України (невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого).

Відповідно до протоколу щодо неможливості автоматизованого розподілу судової справи між суддями призначення не відбулося, оскільки не вистачає потрібної кількості суддів для розподілу справи.

На даний час, всього в суді  здійснюють судочинство чотири судді: Машина І.М., Євлах О.О., Яковець О.Ф., Шульга В.О.

Судді: Євлах О.О., Машина І.М., Яковець О.Ф. брали участь у даному кримінальному провадженні як слідчі судді, а тому не можуть розглядати дану справу, суддя Шульга В.О. перебуває у щорічній основній відпустці.

 Голова суду звернувся з поданням до Апеляційного суду Сумської області, щодо вирішення  питання про передачу кримінального провадження № 585/3079/18, на розгляд до іншого суду.

Інформаційно: жінку обвинувачують  в тому, що  будучи медичним працівником, а саме лікарем-акушером-гінекологом гінекологічного відділення з виконанням обов’язків завідуючої гінекологічним відділенням, неналежно виконувала свої професійні обов’язки, внаслідок недбалого та несумлінного ставлення до них, порушила нормативні документи при наданні медичної допомоги, що спричинило тяжкі наслідки для хворої, а саме смерть.

Ч.1 ст.140 КК України  передбачає покарання у вигляді  позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.