flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду надійшов обвинувальний акт стосовно жінки, яку обвинувачують у вбивстві своєї новонародженої дитини

31 липня 2018, 14:31

31 липня 2018 року до суду надійшов обвинувальний акт стосовно жительки  с. Андріяшівка Роменського району,  яку обвинувачують  в умисному вбивстві своєї новонародженої дитини відразу після пологів. ЇЇ дії кваліфіковано за ст. 117 КК України.

Згідно автоматизовано розподілу справ, праву передано на розгляд судді Яковцю О.Ф.

Інформаційно:

Встановлено, що 15 травня 2018 року жінка, яка до цього приховувала свою вагітність від оточуючих, під час переймів пішла в покинутий сусідський будинок, де й народила дівчинку. Після цього жінка, не перев’язавши дитині пуповину, загорнула її в ганчір’я та куртку. Загорнуте немовля заховала в шухляді столу, після чого повернулась додому.

Тіло немовляти без ознак життя через декілька годин у покинутому будинку знайшла місцева жителька, яка й повідомила в поліцію. Правоохоронці того ж дня встановили особу, яка скоїла такий жахливий вчинок. Як з’ясувалось, жінка вже має неповнолітню дитину, проживає в цьому селі з матір’ю. Зі слів жінки, свою вагітність і факт народження дитини вона хотіла приховати, щоб уникнути осуду з боку односельців, оскільки незаміжня.

«Згідно висновку медиків дівчинка народилась живою вагою 2900 г. Смерть новонародженої настала від тяжкої асфіксії та масивної кровотечі із пуповини.

 Обвинуваченій жінці  загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.