flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комунікаційна зустріч

08 червня 2018, 13:15

07 червня в приміщенні Роменського міськрайонного суду за відбулася комунікаційна зустріч «Моделі співпраці судів Сумської області та засобів масової інформації: досвід та перспектива» з представники Роменського міськрайонного, Липоводолинського і Недригайлівського районних судів, представниками  ЗМІ та адвокатами Роменського бюро правової допомоги, м. Ромни.

Метою заходу стало обговорення досвіду та перспектив розвитку комунікаційної діяльності судів, створення якісного інформаційного контенту веб-сторінок судів, презентація успішного досвіду взаємодії прес-секретарів судів та суддів-спікерів зі ЗМІ

На початку зустрічі було  презентовано результати моніторингу офіційних веб-сторінок суду, що проведений ГО «Бюро правничих комунікацій» на початку 2018 року. Приємно відзначити, що Роменський міськрайонний суд займає третє місце у даному рейтингу інформаційної відкритості судів Сумської області. Нам є ще над чим працювати і ми прагнемо  бути ще кращими.

На чолі з модератором Романом Сухоставець (директором ГО «Бюро правничих комунікацій») та Наталією Лебедь (спеціалістом з комунікацій ГО «Бюро правничих комунікацій») було обговорено проблеми та перспективи роботи суду щодо покращення  комунікаційної діяльності.

Разом з тим, журналістка Олена Адаменко (автор передач «Про Суд») презентувала стандарти висвітлення судових засідань, напрацювання з висвітлення діяльності суду у форматі циклу телепередач «Професіонали простими словами «ПроСуд». Також відбулася прем’єра першого  ролика про суддю господарського суду Сумської області. Олена зазначила, що це буде не один ролик, а планується створення цілого циклу передач про суддів області, та запросила суддів до співпраці.

 

В ході зустрічі учасники також проаналізували досвід роботи судів в напрямку інформування про свою роботу: висвітлення розгляду справ, коментування судових рішень, налагодження контактів зі ЗМІ.

Отже, маємо певні напрацювання та цікаві задумки для реалізації та підвищення авторитету судів та судової влади.

Організаторами зустрічі виступила ГО «Бюро правничих комунікацій» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).