flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колишнього керівника КЗ «Перша на спеціалізована лікарня» засуджено за розтрату майна лікарні шляхом зловживання своїм службовим становищем

07 червня 2018, 15:02

Суд визнав колишнього головного лікаря винним у скоєнні кримінального  правопорушення  передбачених ч.2 ст.191 КК України  і призначив йому   покарання у вигляді 3 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади і займатись певною діяльністю по виконанню організаційно розпорядчих і адміністративно- господарських  функцій у сфері службової діяльності на строк три роки.

   Та підставі ст. 75 КК України суд звільнив від відбування основного покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік.

 

Також судом було частково задоволено цивільний позов КЗ СОР «1ОСЛ» до обвинуваченого і стягнуто з останнього шкоду в сумі 150046,28 грн. ( вартість деревини).

 

Інформаційно: У лютому 2014 року головний лікар погодившись на пропозицію представників Державного підприємства «Підприємство Роменської виправної колонії» та засобами даного підприємства здійснити поруб 144 дерев тополі, які росли на  земельній ділянці, що перебувала у постійному користуванні КЗ СОР «Першої ОСЛ» м.Ромни, і на які, після отримання комунальним закладом державного акту на право постійного користування земельною ділянкою, в порушення Лісового кодексу не було замовлено та виготовлено матеріалів лісовпорядкування, та які не були обліковані на балансі закладу.

Так, головний лікар пересвідчившись, що зазначені дерева не перебувають на бухгалтерському обліку, уклав, тобто особисто підписав та поставив печатку закладу, договір підряду на виконання робіт, по вирубці  дерев тополі, з прибиранням залишків вирубки.

При цьому, підписаний ним договір на реєстрацію в бухгалтерію комунального закладу Сумської обласної ради «Перша обласна спеціалізована лікарня» м.Ромни не передав, чим не забезпечив його виконання. У зв’язку з цим у комунальному закладі Сумської обласної ради «Перша обласна спеціалізована лікарня» м.Ромни не було організовано облік деревини, яка мала бути випиляна та поставлена на баланс закладу.

Вирок суду не набув законної і може бути оскаржений в апеляційному порядку  протягом 30 днів з дня його проголошення.

Справу розглядала суддя Євлах О.О.

В єдиному державному реєстрі судових рішень справа №585/3641/16-к