flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо справи про напад на родину фермерів на Липоводолинщині

01 грудня 2017, 15:44

 01 грудня  відбулося підготовче судове засідання і справу  призначено до судового розгляду на 7 грудня 13.00 год.

Також  всім чотирьом  обвинуваченим було продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Інформаційно: неодноразово судимий 38-річний роменчанин організував банду, до складу якої увійшли два громадянина Грузії та житель Запорізької області. Учасники банди різні за віком та національністю, однак їх поєднувало спільне бажання досягти протиправного збагачення. Для цього організатор придбав пістолет ПМ-Т, кепки та хустки, з метою приховування зовнішності, а також пластикові хомути та липку стрічку.

Підшукавши потенційних жертв, зловмисник розподілив між учасниками ролі та призначив дату нападу на родину фермерів, які проживають в селі Саї, що на Липроводолинщині. За даними організатора, в будинку повинна знаходитись велика сума коштів, отриманих фермером від продажу зернових культур. Учасники банди напередодні нападу декілька разів приїздили до помешкання фермера, оглядали та вивчали прилеглу територію, можливі шляхи підходу та відходу до будинку, виїзду та в’їзду на територію села.

14 червня 2017 року близько 22 год. зловмисники проникли в будинок фермера. Прив’язавши чоловіка до стільця, нападники почали наносити йому удари, вимагаючи грошей. Не витримавши знущання над сином, 69-річна мати віддала зловмисникам всі гроші, що були в будинку, а це всього 2600 гривень. Після цього нападники, прихопивши ще відеокамеру та пересвідчившись, що в будинку більше немає цінностей, зникли в невідомому напрямку. Завдяки оперативності та професійності співробітників поліції, вже за годину зловмисники були затримані у Недригайлівському районі Сумської області.

Наразі їх дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 187 (розбій, вчинений організованою групою) та ст. 257 (бандитизм) КК України. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

 

 Колегії суддів: головуюча суддя Євлах О.О., судді: Шульга В.О., Яковець О.Ф.

 

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером № 581/851/17